начало
за нас
програма
автор на месеца
автори на галерията
регистрация за новини
продажбa
контакти
услуги


 
30 май 2020 събота - Арт- седмица в хотел "Бъндерица", Банско- до 13 август 2007
Търсене

 

 
        В рамките на юбилейното 10-годишно издание на „Джаз- фест” Баско 2007, хотел „Бъндерица” организира седмица на изкуствата от 7 до 13 август.
        Тази година, освен традиционните вече джем- сесии, продължаващи до сутринта, гостите на хотела и Банско ще могат  да разгледат и изложба на съвременно изкуство. В колекцията, подбрана и специално организирана от столичната галерия „Астри”, могат да бъдат видяни платната не само на български автори, но и на значими художници от съседни страни: на Вула Кераклиду от Гърция и на Зоран Круль от Сърбия, който е представител на известната сръбска наивистична школа.
        Специален интерес представляват платната на художника Мартин Кръстев, който е възпитаник на софийската художествена акедемия, но изградил и реализирал се като самостоен автор, вече повече от 25 години, в Гърция.
        Сред имената на младите български художници внимание предизвикват Милчо Костадинов, Мария Райчева и Живка Маринова. И тримата са завършили художествената академия в ателието на Акад. Светлин Русев и са представители на младото поколение импресионисти в България. Представители на абстрактната живопис са Иво Бистрички, Петьо Денев,Геновева Рогова. Тодор Овчаров, известен и извън пределите на страната с графичните си работи, тук се представя с цикъл от три живописни платна, наречен „Пътуване над водата”. Включени са още над петнадесет автора, участващи с произжедения от годишната изложба на галерия „Астри” , „Формат 30/30”.
        Скулпторът Спартак Дерменджиев показва „ Портрет на Дон Кихот”. Колегата му Любомир Вутов също е представен с два минималистични портрета от дърво.
        Тематично със събитието „Джаз- фест” е участието на художника Тоню Цанев. Композицията му „Балкански джаз” в стил етно- сецесион става емблематична за Арт- седмицата в хотел „Бъндерица”.
        „Нарисувай ми една овца!”- бихте могли да го поискате и от   именитата художничката Анжела Минкова, която ще бъде в хотела и ще рисува край басейна. Ателие – демонстрация или workshop, художничката е виртуоз в акварелната техника. Какво ще се роди върху платната и в атмосферата на джаз- импровизации, ще знаят само билите в „Бъндерица” в петък, събота и неделя.
        И ако толкова изкуство ви подейства вдъхновяващо, може да вземете и вие четките и да нарисувате своята...”овца”. Рисунката ви ще бъде част от колекцията „Приятели в Бъндерица”.

 

 

автор
   
жанр
  
цена
   
 

 

 

 

© 2006 Галерия АСТРИ - Всички права запазени
powered by x-non