начало
за нас
програма
автор на месеца
автори на галерията
регистрация за новини
продажбa
контакти
услуги


 
27 юни 2019 четвъртък - Дни на Отворени врати в Гърмен Хилс- 2- 5 август 2019
Търсене

 

ОТВОРЕНИ АТЕЛИЕТА ПО КЕРАМИКА ЗА ВСИЧКИ и
ИЗЛОЖБА ГРАФИКА МАЛЪК ФОРМАТ

Garmen Hills Комплекс
2-5 август 2019

Една идея, която възникна спонтанно през есента на 2018, вече е реалност. Тя се роди от специалната атмосфера на красиво място в с.Гърмен, Западни Родопи – място, с аромат на отминали времена и настояща хармония, с усещане за вечност. Това е Къщата за гости Гърмен Хилс (http://www.garmenhills.com/bg/ )

Заедно с нейният стопанин Кристоф и ние, от галерия АСТРИ, направихме поредица от културни събития за гостите на Гърмен Хилс и пътуващите в района, пълен с архитектурни и природни забележителности- Ковачевица, Лещен, Огняново, за жителите на тези места. Или, да кажем, по-скоро  забъркахме една смес от изкуство, експеримент, импровизация и откривателство. За да я споделим с всички Вас - гости, артисти, деца и родители. Да преживеем заедно  докосването до истински и неотменими стойности, които правят и обогатяват живота, миговете на полет на духа и много добро настроение.

През април, в началото на пролетта, от 1-ви до 7-ми, се състоя Пленера „ Гърмен Хилс и Астри“.

Тук може да се информирате за събитието: 

http://www.astrygallery.com/event.php?ID=287

 

През август, в разгара на лятото  – 2-ри, 3-ти4-ти и 5-ти които са петък, събота, неделя и понеделник, програмата е особено наситена и богата на събития:

-В тези дни ще може Вие да работите или наблюдавате творческия и технологичен процес на работа с глина. Майстори в това изкуство ще бъдат в Гърмен Хилс и ще демонстрират различни техники: точене на грънчарско колело, моделиране, шнурова керамика, скулптиране. Гости и артисти, всички ще потънем в магията на глината. По стара технология на печене на керамиката, около огъня,  заедно ще следим и откриваме резултата изпичането на глинените произведения.

Ателиета по керамика с Кристина Бакларова и Румяна Дочева: 2-5 август, от 10.00- 17.00 ч. /заявка за участие може да направите на телефон 0885230717

Kристина Бакларова - за информация, записване за занятия по керамика и връзка: 

https://www.facebook.com/K.art.atelier
Румяна Дочева -  за информация за автора, записване за занятия по керамика тук:

https://www.facebook.com/rumydocheva/?epa=SEARCH_BOX